Цветни фантазии


Приготовленията за Великден носят много емоции на всички в семейството – с украсата на дома, с боядисването на яйцата и месенето на козунаците. Великденските традиции се предават от поколение на поколение и събират заедно всички членове на фамилията. Събираме се, за да се видим, да похапнем и да отидем заедно на църква. Там всички си пожелаваме здраве и щастие – за себе си и близките си.

А би трябвало страданията на Христос да ни накарат да се замислим и за страданията на всички други, за това, че много често нашите собствени беди и болки са нищожни в сравнение с мъчителната участ на хора в много по-тежко положение.

Но въпреки болката, която изпитваме, когато страдаме, не бива да забравяме, че Христос е с нас и ни помага да ни боли по-малко. Затова когато се чукаме с яйцата или разчупваме козунака, или запалваме свещ в църквата – нека да помним защо го правим и да се помолим не само за здраве, а за това да грешим по-рядко и по-често да се сещаме да правим добри и полезни дела в името на Този, чийто празник е Великден.


Весели великденски празници!
А това е моята скромна подготовка!!!


Добавям и тези от миналия Великден по молба на Нана !

4 коментара:

Irena каза...

Ех, какви хубави яйца :)
Весело посрещане на Светлия празник :)

Nana каза...

Разкошни! Весели празници, Данче! Защо не сложи и снимката на беличките в които се влюбих, нищо че са миналогодишни, заслужават си да се покажат отново. :)

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Благодаря ви Иренче, Нана! Весели празници и на вас! Ще ги сложа, миличка, щом толкава ти харесват!

Диана Пенчева каза...

Браво!

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че отделяте от времето си за визита на моя блог! Вашите коментари са много ценни за мен! Заповядайте отново!