Цветни фантазии

Здравейте творителки на красота!
Май пак отдавна не съм писала, не съм показвала нищо - съжалявам за оправданията си напоследък за липса на време! И на мен самата ми е някак си странно - как така става, че все повече и повече времето  не стига за всичко, което искаш да вместиш в него!
Но...... факт -
така е......В крайна сметка идва момент на елиминация - едни неща за сметка на други. И не знам дали винаги съм направила правилния подбор при елиминирането.....
Много ми се иска например да дойде моментът, когато ще имам цялото свободно  време на света да седна и да разгледам творенията на всички ви напоследък .....
Но стига фолософстване, че  ВРЕМЕТО  лети....

Искам да ви предизвикам в Картичкофурии......Дълго обмислях темата, идваха ми разни идеи, но все пак накрая надделя .........РОЗАТА..
Месец май е месецът, в който цъфтят най-обилно, най-ароматно.....И може би заради това години наред вече се провежда  ПРАЗНИКЪТ НА РОЗАТА,превърнал се в национална гордост. Всяка година през месец май Казанлък и Карлово са домакини на този своеобразен фестивал. 
Розата е символ на любовта и романтиката - това всеки го знае.....

Затова - пускам ви този уникален клип за разпукването на розата, настройте се позитивно и романтично, вдъхновете се максимално  и се потопете в СВЕТЪТ НА РОЗИТЕ......- а аз ще чакам водопад  от РОЗИ  по вашите картички......
 Червени, жълти, бели, розови......няма значение какви ще са МАЙСКИТЕ РОЗИ......Развихрете се, извикайте фантазията си на помощ дали ще използвате дизайнерски  хартии на рози,  ръчноизработени, готови рози – изборът е ваш, както на вас ви харесва, идеята е да има РОЗИ....
Обещавам, ще намеря нужното време,  за да удостоя всеки един  ваш проект с внимание!

Още малко информацийка за символиката на цветовете на  розата

И дано спомогна за вашето вдъхновение с моите творения:


И за двете картички използвах  един от любимите ми пънчове на  Martha Stewart,  който дава големи възможности за експериментиране с него - например голяма тръпка е оформянето на ъгли с него, за да се получи, квадрат, правоъгълник....Ще участвам в предизвикателството на Двете елши за месеца май - Цветя

 А правенето на рози си е едно от любимите ми занимания, понякога дори без да са ми необходими в момента за картичка...
Любимите са ми в жълтичко , оранжеви - също....... Стават много красиви,  ако прдварително на цветчето за розата се придаде релеф.Приятно творене, мили,  хартиени дружки! Очаквам сътворените от вас картички с огромно нетърпение, знам, че обичате розите и  ще вложите всичко от себе си! !
Победителката ще бъде избрана от мен - ще бъде труден избор!
А наградата ......каква награда съм Ви приготвила ще разберете малко по-късно!

Добавям и скромната наградка, която ще получи една от участничките в КФП №115 - този шаблон за изрязване
 
P.S.  Хареса ми новия облик на Blogger, видя ми се доста по-удобен от предния....Не ми създаде никакви проблеми, както очаквах.


9 коментара:

BEARKIS каза...

Приятно изненадана и много зарадвана съм от появата ти и темата!!!Любими цветя,с много идеен заряд,с мнооооого символика!!!Благодаря ти,Данче,даваш ми възможност да организирам творческия, цветен безпорядък!!!!:))

Tania каза...

Много са красиви!А розите - фантастични!

krechi каза...

Браво, много свежи картички!!!

kenli каза...

Ееееее! Най- накрая! Но, каква поява само!!! С предизвикателство и красивите ти и уникални картички, които където и да отида по света ще ги разпозная, че са пипнати от твоите златни ръце!
Успех и на двете ти инициативи!!!Гуш!

Green-Eyed Girl каза...

Е, успя да ме запалиш! Много ми се иска и аз да успея да се включа в предизвикателството! Идеи не липсват, започвам да крада време :)

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Благодаря ви, момичета - чакам ви с творения и надежди за красота и изящество! И съм сигурна, че ще ги има....

Miss Emerald каза...

Дани, не само много хубава тема, но и прекрасно вдъхновение! Ха, сега да видим дали ще успея да елиминирам и аз нещичко и да си открадна малко време, за да мога да се включа при теб.

Rali каза...

Дани, много са красиви! И розичките и картичките! Майстор си! Трябва и аз да ги пробвам тези розички.
Благодаря ти, че участва в предизвикателството на Двете елши!

Илияна каза...

УАУ Поздравления, много ми харесва как си го направила.
Даде ми идея и аз ще направя подобно, или поне ще се опитам :)

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че отделяте от времето си за визита на моя блог! Вашите коментари са много ценни за мен! Заповядайте отново!