Цветни фантазии

 Ето това е една доста позакъсняла публикация - срам за мен, но не успях навреме.
Вече ни залива вълната на новата инициатива на играта "Предай нататък - 2012", а аз - завършвам старата, за  2011 година.
Най-накрая - макар и късничко, но с голям мерак - сколасах и аз да си направя подаръчетата - ръчна изработка за моите момичета....
Kras,  ТечеНина -Lionelsa , ЦветиFlorilea , Лени-Le...благодаря ви, че най-търпеливо ме изчакахте!    
Вече сте получили пакетчетата си  и си позволявам да публикувам.
Аз самата получих страхотни подаръчета от тази игра , по блоговете видях невероятни красоти - просто всички се бяха потрудили и представили отлично ...Какви ли не творения - от хартия, от плат, бижута...всеки се беше постарал...А аз продължавах да търся решението за творението.....
И така...... един ден ме осени копнеж  по едно от моите позабравени хобита, още повече, че напоседък на мода излязоха едни плетени шалове, които ми влязоха под кожата.....та хванах куките.И се започна едно плетене - адски приятно ви казвам, отпускащо, разтоварващо, различно , не много ангажиращо - защото не е и много трудно ! На цялата рода от женски род - снаха, дъщеря, племенници...на кой по два, на кой три - за мен  също няколко.. Проблем стана намирането на преждата... поизчезна от пазара, но се справих и с това  с помощта на приятели....

И в един момент ми проблясна мисълта, че  точно това  ще  е подаръкът за "Предай нататък".
Дано всички момичета останат доволни. Естествено далеч съм от мисълта, че съм уцелила на всеки предпочитания цвят, но....!!!! Все пак  може да се получи и този вариант - да се подбере нова връхна дреха, нали така. Нещо като приказката за  копчето и балтона.
Много се надявам да съм зарадвала всички.
Ето малко снимки от плетаческите ми напъни:







 Мечокът на снахата влезе в ролята на манакен и стоически издържа една дълга фотосесия..
Ето  няколко снимки и  с него, да не го обидя, че го мъчих - пък не показвам.....


Да сте живи и здрави, момичета! Докато плетях шаловете все наричах думи за успех, късмет, радост, сбъднати мечти, творчески ентусиазъм и вдъхновение, нестихващи креативни идеи, свободно време, за всичко, което обичате да правите и много, много усмивки!





Допълвам една подобна картичка, която направих за Предизвикателството на
Рали от "Двете елши"   - в Картичкофурии - Ментов цвят



И накрая - ако на някой му е любопитно - ето едно видео как става плетката, не е много ясно тук, но който се заплесва по този занаят - ще разбере.



Преждата е "Ализе" -Дантела, или  "Стенли" - Салса.......


Много топлина и усмивки ви желая !


18 коментара:

Addii каза...

Дани,Дани,страхотни подаръци си измайсторила.Шаловете са много красиви.Картичките и те.

Маги каза...

Дани, много сръчни ръце имаш! Страхотни подаръци си направила!

Neli каза...

Ехее Дани, чудесни подаръци си направила! Аз също обичам да плета шалчета, но такива не съм плела. Благодаря за клипчето, непременно ще пробвам тези! Поздрави!

kenli каза...

Красиви, практични, женствени и с вложена много любов са твоите подаръци, Дани! Щастливки са тези, които им се наслаждават! Да си жива и здрава, да радваш и в бъдеще хората около теб! Дай Боже, да ти се връща всичката онази обич, която си дала и продължаваш да даваш!!!

Te4eto каза...

Аз съм от притежателките :-) напролет ако видите нещо ярко оранжево да върви срещу вас може да го пробвате дали ще реагира на "Те4е". Благодаря, Дани!

Le каза...

Лееееллееееее малееее. Е те такъв чуден подарък не съм очаквала. Както може да се разбере, аз вчера не можах да си го взема от пощата, онзи ден дойде бележката, но сега вярвай ми Дани, смяла съм се с глас, радост голяма.Чудесни са , всички. Незнам кой е моя, но ще тичам с 200 до пощата днес.Прекрасен , прекрасен.
Веднага ще изглледам клипчето, преждата е една от тези, които много харесвам...., а шаловете- са ми една от маниите, обичам и нося много. Прекрасни са , Дани! Прекрасна си и ти !За мен е и чест и радост да съм една от притежателките

Lionelsa каза...

И тук да ти благодаря за прекрасния подарък! Златни ръце имаш, а и невероятен усет - моят е кафявия шал, а цяла зима си търся такъв, за да пасва на чантата и обувките ми.
Картичката си я сложих на бюрото и моята приятелка веднага се лепна не нея с:"Ау,каква красота!"

Ivolina каза...

Дани, златни ръце имаш. Никога не съм виждала толкова много и толкова красиви шалове на едно място. Картичките също са страхотни. Направо мога да кажа, че съжалявам, че не съм се записала в тая игра при теб.

Miss Emerald каза...

Даниии, златни ръце имаш! Чудни подаръчета си спретнала и естествено и много красиви и нежни картички! Сигурна съм, че си стоплила не само вратлетата на получателките им, но и душите и сърцата им! Чудесна комбинация в това студено време!

Д. Стефанова каза...

Невероятна си и пълна с изненади! Много красиви шалчета, запали ме да опитам и аз. Благодаря за споделения урок.
И картичките ми харесват, толкова свежи и в очакване на пролет.

Kras каза...

Скъпа Дани, как ги правиш всичките твои красиви неща-ръка не ги е пипала - толкова са добри. Шала стои много хубаво.Пухкав е и не се сляга.Картичката е излята.Благодаря ти от сърце-много съм доволна и щастлива от подаръка.

Katya Kovacheva каза...

Дани, определено тези шалчета са хит тази зима. И в къщи беше едно плетене и търсене на прежда :) Много са красива, доста си наплела, но нека да бъде топло на всички. Сигурната съм, че момичетата са се зарадвали много на подаръка! Картичките са също мнооого красиви, а мечо е страхотен манекен!

Hristovica каза...

Дани, страхотни шалове! Направо останах шашната от таланта ти и в това занимание!Браво!Пожелавам да донесът на притежателките си много топлина и красота...дано да привличат с тях възхитени мъжки погледи и завистливи женски. Гуш

Svetla * каза...

Страхотни шалчета ! Супер-оригинални ! Картичките също са прекрасни ! :)

Topcho каза...

Леле, супер сладурски са всички шалчета! А и Мечо е страхотен модел :))) Непременно трябва да прегледам клипчето, че ми се прииска и на мен такъв :D Честито на получателките на шалчетата!

Danina каза...

Лелееееее, ще чакам ако трябва 2 години за такъв подарък ;))) Страхотни са, Дани! И шалът и картичките също!

BEARKIS каза...

Два дни се опитвам да се добера до коментар-в студа ,оттук,от края, всичко идва по-късно.Е,ти си се погрижила за всички,като гледам,а и получателките, вече чета,са предоволни...Мога само да кажа"браво" за сръчните ти ръце,за кой ли път!!!Поздравления,Данче!:)))

- каза...

Прекрасни са! И шалчетата, и картичките!:)Бъди здрава и все така пълна с идеи:)

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че отделяте от времето си за визита на моя блог! Вашите коментари са много ценни за мен! Заповядайте отново!