Цветни фантазии

Поздравления, мили елши, чудесно предизвикателство ! Веднага ме затегли да се включа....
Ето моето предложение за КФП № 28 - Листо , зададено от Двете елши
Ще се включа и в СССВ - Garden Mail


Докато пишех публикацията - на почивки, защото се оказа по дълга, - бях вдъхновена за заглавието й от bearkis , чиято последна публикация носи заглавие "Писмо от тайната градина" . И на мен ми хрумна на моята да сложа заглавието което е в момента - "Листо от тайната градина". - надявам се да не ми се сърди.
 
Ето защо избрах това заглавие на поста си:


Използвах за картичката си листо от дървото гинко билоба, което съм хербаризирала предварително  / между другото доста листа/ и сложих между прозрачни листове за ламиниране....Преди 4 или 5 години имах голямо желание да издиря и засадя гинко билоба в двора си и наистина се случи....
Моята приятелка Тони, която има разсадник  ми подари две дръвчета.....Вече пораснаха и имат доста листа....
Почти по метър и половина са....Бавно растат, но са много красиви ......

Ето малко информация, за повече....ТУК. и ТУК


Гинко билоба (Ginkgo biloba) е уникално дърво, което няма живи родственици. Видът Гинко билоба е включен в Червения списък на застрашените растения на IUCN (The International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources).


Съчетанието от устойчивост на болести, неподатлива на насекомите дървесина, и способността да образува въздушни корени и леторасти правят гинко много дълголетни, като за някои екземпляри се твърди, че са на повече от 2500 години .

Гинко се отглежда из цял свят по паркове и градини, като изключително добре понася токсичните градски условия и атаки на вредители.

Известен факт е, че след атомната експлозия над Хирошима, единствения растителен вид, кйто е оцелял, това е гинко билоба.

Гинко билоба, наричано още богородичен косъм, е устойчиво, дълго живеещо дървесно растение. Родината на дървото е Китай, а лечебните му качества са използвани от китайците стотици години. Доказани са благоприятни за здравето ефекти: подобрява микроциркулацията и снабдяването с кислород и хранителни вещества на активно работещите органи (мозъчни тъкани, ретина и др.), подобрява еластичността на кръвоносните съдове, укрепва клетъчните мембрани, намалява отока и възпалението и дрОсвен благотворното влияние на Гинко върху мозъка, използването му намалява чсетотата и интензитета на депресивните състояния. По примера на китайците днес милиони хора по света използват Гинко, за да направят живота си по – добър.


ГИНКО БИЛОБА Е СИМВОЛ НА ЖИВОТА, НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО И НА ИЗДРЪЖЛИВОСТТА !

 ОТ СЪРЦЕ  ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ - Б Ъ Д Е Т Е   К А Т О   Н Е Г О !!!

13 коментара:

BEARKIS каза...

Привет,Данче!И браво за идеята!
Естествено,че няма причина да се сърдя,радвам се,още повече,че аз пък имам графичен отпечатък на същото листо.с който смятам да участвам в КФ-28.По повод факта,че и двете сме избрали този интересен японски символ,бих желала да ти подаря моята картички,ако азбира се,не е нахално от моя страна предложение и защото си една от фуриите,с които имаме общи виждания!Лека вечер!Пиши адрес на Bisiwolf@abv.bg
С уважение-Бисерка

Migito Petrova каза...

И нещо много важно за гинкото: той е на границата между иглолистните и широколистните дървета. Водят го като най-нисшето стъпало в прехода.

Deb каза...

Very pretty,lovely colours.

Kirsty Vittetoe каза...

Lovely flowers, thanks for sharing it with us at CCCB!

Unknown каза...

soooooo pretty thanks for joining us at the CCCB

unicorn каза...

Дани страхотна картичка:))

Маги каза...

Прелестна е станала, Дани!

Ros каза...

Красивите карта и красиви снимки ... благодари за присъединяването ни към CCCB
Beautiful card and pictures ... thanks for joining us at CCCB

Irena каза...

Прекрасна картичка, много хубави снимки.

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Благодаря ви, момичета, желая ви много усмивки!

Em каза...

Чудесна е! Листото и придава страхотно оригинален вид, а и е в много приятни цветове.
Да не забравя да ти благодаря за картичката, Рали днеска ми я даде! Много ми хареса! Мерси!

cnelson каза...

such a pretty card!! lovely photos! thanks for playing along at CCCB!

Creative каза...

Много идейна и красива картичка, Данче!
Много се радвам, че и аз държа в ръцете си подобно листенце. Така и не успях по-рано да ти благодаря, Данче, за жеста и красивата картичка, затова го правя сега. Благодаря! :*

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че отделяте от времето си за визита на моя блог! Вашите коментари са много ценни за мен! Заповядайте отново!