Цветни фантазии

Покрай Предизвикателството на КФ, което постави Злати - Тин-Тин се порових в нета и обогатих доста по тази тема. Много интересни неща прочетох и научих за драконите например..... Затова и направих картичка на тази тема и ще участвам в  предизвикателството на Картичкофуриите - източно-азиатски мотиви   На лицевата страница на картичката, символа означава  УСПЕХ.
А на вътрешната страна на картичката сложих символа на  БАЩАТА ,  тъй като много ми се щеше да свържа картичката и с един друг празник /англоезичен/  следващата седмица, който ние все още не празнуваме в България, но би било хубаво да го има  -  ДЕНЯТ НА БАЩАТА    . И така.....малко объркана стана работата -  картичката ми придоби типично мъжки стил с този дракон и с тези символи, така, че с нея ще участвам и в следващото предизвикателство на Картичкофурии - Мъжка картичка, зададено от Addii - дано ми позволи.....

но НЯМА ДА УЧАСТВАМ, ЗАЩОТО РЕГЛАМЕНТА НЕ ГО ПОЗВОЛЯВА, НЕЩО СЪМ СЕ ОТПЛЕСНАЛА СЪС СИГУРНОСТ.... ТАКА Е, НАИСТИНА!!!!


Символите за БАЩА.

                                                                                                                            

Драконът неслучайно е почитан в Китай, където му придават особено място и значение. Там той е символ на императивната небесна мощ и на царската сила, олицетворение на кралските функции и ритмиката на живота, гарантиращи порядък и благополучие. По тази причина Др. е станал емблема на китайските императори, където е проява на тяхната пълна власт. Небесен и хтоничен (земен), пазач на водите и бълващ огън, едновременно символ на ИН и ЯН началото, китайския дракон обединява противоположните принципи в света – огън и вода, небе и земя. В Китай драконите са част от основополагащите митове на китайската цивилизация, където всички велики императори са царували под знака на дракона и се наричали "Син на Дракона". Дори в не толкова далечната 1894 г. губернаторът на провинция Мук Ден забранил строежът на железница, защото се вярвало, че на определеното място живеел дракон и имало опасения, че влаковете щели да строшат гръбнака на чудовището.

Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.

Родените в годината на дракона имат в излишък жизнени сили и здраве. Те са открити и честни, не са способни на дребнавости, лицемерие, злосоловие. Доверчиви са и лесно могат да бъдат измамени. Те са чувствителни, стремежът им към съвършенство ги прави взискателни както към другите така и към себе си. Често са раздразнителни и несдържани в думите си. Неудържими ентусиасти, те лесно се увличат. Те са горди, с различни способности, интелигентни, волеви, издръжливи и великодушни. Ползват се с влияние върху другите.
Каквато и професия да изберат – артист, лекар, свещеник, военен, политик те винаги ще блестят. В любовта често са обичани, но те рядко се влюбват. Поради тази причина и рядко изпитват любовно разочарование или мъка. Жените дракон определено се ползват с успех сред мъжете.
Родените в годината на дракона рядко се женят млади, често остават без брак, защото са с вкус към необвързания живот. Те се чувстват щастливи сами.
Родените в годината на дракона могат да свържат живота си с хора от знака на плъха. Възможни са добри отношения и с хора от знака на змията. Трябва да избягват контакти с родени в годината на маймуната.
Мъжете дракон се привличат от жени родени в годината на змията. Неуспешни са комбинациите с куче и тигър.
В първата фаза на живота си драконите изпитват доста трудности тъй като изискват прекалено много от близките си. Артистичният им темперамент е причина и за много проблеми и във втората фаза от живота им.
Превъзхождащите обкръжението си дракони често са неразбрани. Те имат труден характер, страдат от неудовлетвореност. Според азиатските народи, знакът на дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество.


Известни хора от същия знак :

Сара Бернар, Жана д'Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.

А ето и още малко информация за Драконите по принцип ./за тези, на които е интересно/

9 коментара:

Addii каза...

Дани страхотна е !аз нямам нещо против,но май имаше някакво правило,но не съм сигурна,ще питаме Деси,за мен няма никакъв проблем

skylife каза...

Дани, не можеш да участваш в две предизвикателства едновременно. Това е регламента. Картичката е страхотна...но трябва да решиш къде искаш да участваш :-)

Irena каза...

Дани, страхотна картичка :)

siskus каза...

Колко е изчистена,с тези цветя в розово и магъщия дракон над тях....много е хубава

Д. Стефанова каза...

Много красива картичка! Благодаря за интересната информация за Дракона. Така картичката ти има по-дълбок смисъл.

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Даааааа, наистина е така....прави сте, нещо май се пообърках!!!! Реших....- за предизвикателството на Ади има още време...ще има друга картичка! Вече я премахнах! Остава за предизвикателството на Злати .

BEARKIS каза...

Данче,поздравления !И благодаря за информацията,аз съм в този знак!Намирам интересно съчетанието дракон и символ за баща...!

Картичкофурии каза...

Дани, чудесна е. Много ми харесва и дракона и това, което си написала.
И да една картичка - едно предизвикателство.

Chiges каза...

Чудна е, Дани! Всички азиатски много ми легнаха на сърце.
С интерес прочетох и аз допълнителната информация :).

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че отделяте от времето си за визита на моя блог! Вашите коментари са много ценни за мен! Заповядайте отново!